Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
27 Kasım 2015
Mesajlar
8.927
Seslenildi
744 Mesaj
Etiketlendi
107 Konu

Standart Gırgır Dergisi Kapatıldı - Gırgır Dergisi Neden Kapatıldı

17 Şubat 2017
1

Gırgır dergisiyle ilgili flaş karar.. Gırgır dergisi neden kapatıldı?

Gırgır dergisi flaş bir kararla kapatıldı. Ünlü mizah dergisi, Hz. Musa ile ilgili yayınlandığı skandal karikatür sonrası bugünden itibaren kapatıldı. Yayıncı şirketin avukatı yaptığı açıklamada, 'Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız' dedi. Derginin kapatılması sosyal medyaya da konu oldu.


Sözcü gazetesiyle aynı yayıncı tarafından yayınlanan karikatür dergisi Gırgır'da, Hz. Musa'ya küfürler içeren karikatür yayınlanması, sosyal medyada büyük tepkilere neden olmuş, Twitter'dan yapılan açıklamada, 'Yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle basım öncesi fark edilemeyen bu 'berbat' karikatür incitmiş olduğumuz herkesten özür dileriz' denilmişti.

DERGİNİN KAPATILMASINA KARAR VERİLDİ

Yayıncı şirketin avukatı tarafından yapılan açıklamada, derginin kapatılmasına ve dergiden çalışan herkesin işten çıkarılmasına karar verildiğini belirterek, ‘Gırgır dergisinin son sayısında yayınlanan hoş olmayan karikatür nedeniyle yayıncı şirket Gırgır dergisinin kapatılmasına ve dergide çalışanların tamamının işten çıkarılmasına karar vermiştir. Bu karikatürün yayınlanması en başta toplumumuzu rahatsız ettiği gibi, yayıncı şirketi de çok rahatsız etmiştir. Karikatürün firmayı zor durumda bırakmak amacıyla kötü niyetli çalışan kişi veya kişiler tarafından yayınlandığını düşünüyoruz. Kasti bir tutum söz konusudur. Dini değerlerin aşağılandığı bu karikatür kötü niyetli bir tutumla çizilerek, yayıncı şirkete danışılmadan, adeta gizlenerek, son anda habersizce yayına verilmiştir. Bunu yapan çalışanlar dini değerleri aşağılamak suretiyle suç işlemiştir. Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız' denildi.

Gırgır dergisinin twitter hesabından karikatür nedeniyle bu özür mesajı yayımlanmıştı.



KARİKATÜRE SORUŞTURMA

Ünlü mizah dergisi Gırgır'da yayınlanan karikatür nedeniyle Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı. Derginin son sayısında yayınlanan "Musa Kızıldenizi ayırır ve Yahudiler kurtulur" başlıklı karikatürün, Musevilik ve İslam gibi semavi dinlere hakaret içerdiği iddia edildi. Karikatürü çizen ve yayımlayanlar hakkında TCK'nın 216/3 maddesinde yer alan "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılamak" suçundan soruşturma açıldığı belirtildi.

Hürriyet

Arkhe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
07 Şubat 2017
Mesajlar
170
Seslenildi
23 Mesaj
Etiketlendi
27 Konu
Standart Cevap: Gırgır Dergisi Kapatıldı - Gırgır Dergisi Neden Kapatıldı
17 Şubat 2017
2
Küfürleri çıkartırsak basit bir sorgulama içermiş sadece fakat işin ucu inanç sorgulamaya gidince her zaman ki gibi insanımızın gözü dönmüş.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj