Kulun Allah'tan râzı olması ne demektir ? Allah'tan her ne gelirse ona râzı olmak demektir. Yâni gerek celâl ve gerek cemal, her ne gelirse iyi karşılayıp rızâ göstermek demektir. Işte o vakit Allah da kulundan râzı olup cemâli cennetine dâvet ediyor.
Eğer benden dâimâ iltifat ve hoşluk görerek bu yüzden muhabbet etsen ve sana bu iltifâtı göstermediğim zaman ise benden kaçsan, o vakit muhabbetin bana değil, o iltifâta olmuş olur ve beni sevmiyor, iltifatlarımı seviyorsun demektir.
Ken'an Rifâî Sûfi ö. 1950

Artık ''O''senden hoşnut, sen ''O''ndan hoşnutsun.
Mutlu olan nefis. Ya da rıza makamı da diye biliriz.
Şikayet yok, isyan yok gelen tüm olumsuzluklara rıza göstermek.
Muazzam bir makam olmalı.
Kenan Rifai, nefs meratiplerini en doğru biçim de anlatanlardan biridir.
Paylaşım için teşekkür ederim meleğim.
Damla



Üyelik tarihi
14 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.997
Seslenildi
8368 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Cevap: Penia'nın köşesi
05 Ağustos 2016
- "Cenâb-ı Hak diyor ki : Ey nefs-i mutmainne ! Bana, benim has cennetime benden râzı olduğun halde ve ben de senden râzı olduğum halde gel ! (Fecr sûresi, 27-28. âyet)
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Years and years.

799Beğeniler

Hybrid-Şeklinde