Merhaba herkese.

Burada kişisel blogumda paylaştığım kendimce karalamalarımı yayınlayacağım.Burası benim artık

Kalabalık İçinde ki Yalnızlık


"Öyle yalnız kaldım ki hayatımda
Kimi gün öldüm kimi gün ilah oldum
Çok zaman annemin dizlerine hasret
Koydum başımı kendi dizlerime
Doya doya ağladım"

dizeleriyle başlamak istedim yazıma.Ne de güzel özetlemiş Cahit Sıtkı yalnızlığı.Adı üstünde; yalnızlık.

Neden insanlar yalnızlık kavramını sadece fiziksel olarak algılarlar? Milyonlarca aynı düşüncenin ortasında ki farklı düşünce de bir yalnızlık değil midir? Herkesin ak dediğine kara demek düşünce yalnızlığı değilde ne peki? Bir de sana kendi düşüncesini benimsetmeye çalışan bir zihniyet varsa ortada al başına belayı.Herkesin doğrusu kendine sözüne burada katılmamak elde değil.Herkesin düşüncesi de yine aynı şekilde kendine.Madem o kadar insan çıkıp özgürlük naraları atıyor o halde ortada bir düşünce özgürlüğü de söz konusu olmalı.İnsanlara düşüncelerinden ötürü baskı kurmayın.Bırakın kim ne isterse onu düşünsün.Sırf çıkarlarınıza ters düşüyor diye bir düşünceyi yargılamak size düşmez.İnsanları düşünceleriyle yargılarsanız o kişileri ötekileştirirsiniz,yalnızlığa itersiniz.Kalabalık içerisinde yalnız kalmaya mahkum bırakırsınız.O yüzden bırakın herkes düşüncesini özgürce dile getirsin.Özgürlük kavramını hakkıyla yaşayalım. Burada halkların kardeşliği,dünya barışı gibi zırvalardan söz etmiyorum.Tüm insanların düşüncelerini özgürce dile getirebilmelerinden bahsediyorum.

Günümüzde zirvede olan ve isimlerinden söz edilen insanların çoğunun neden okul okumadığını düşündünüz mü? Onlar bir kurala bağlı standart ve sürekli aynı şeyi tekrar eden bir sistemin kendilerine bir şey katamayacağını düşünmüşlerdir.Aynı şekilde önemli işler başarmanın yolunun okumaktan geçmediğini de göstermek istemişlerdir.Örnek verecek olursak bugün işletim sistemi devi Microsoft'un sahibi Bill Gates'in

"Ben bazı derslerin sınavlarını geçemedim ama arkadaşım hepsini geçti.
O şimdi Microsoft'ta başarılı bir mühendis , ben Microsoft'un sahibiyim."


sözünden de anlayacağınız üzere sisteme boyun eğmek size başarıyı getireceği anlamına gelmez.Siz kendi düşüncelerinizi dile getirerek,fikirler üreterek,aklınızı kullanarak başarıyı yakalayacaksınız.Düşüncenize karşı çıkanlar olacaktır.Olsun.Siz fikirlerinizden vazgeçmeyin.Herkesin doğrusundan sizin yanlışınız iyidir.Fikirleriniz çoğunluğa aykırı gelebilir.Ama yılmayın,boyun eğmeyin.Unutmayın ki siz kendi fikirleriniz olduğu sürece sizsiniz.Başkasının fikirlerine bağlı bir insandan kendisi olmasını beklemek büyük bir hata olur.