Uzay teknolojileri üzerinde yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Kaliforniya merkezli SpaceX, kendi kendine dünya yüzeyine inebilen roketini tanıttı.

Elon Musk’un kurucusu olduğu şirketin üzerinde çalıştığı dev roket modeli uzay yolculuğundaki ezberleri bozmaya hazırlanıyor.
Şirketin üretmeye hazırlandığı model, bugüne kadar kullanılan roketlerin aksine, fırlatma sonrasında okyanusa düşmek yerine, uzaktan kumanda edilerek karaya indirilecek.
1970’li yıllarda Apollo uzay araçlarını Ay’a taşıyan roketletlerden sonra üretilen en güçlü itiş kuvetine sahip olan roketlerin 53 bin kiloya kadar ağırlığı uzaya taşıyabileceği açıklandı.
Uzmanlar, söz konusu roketin kullanıma girmesinin ardında uzay seyahatinin daha kolay ve sık seferlerle düzenlenebileceğini belirtiyor.
ntv
Asrevya

Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
SpaceX Yeni Roketiyle
04 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter

Normal