Mercimek kroket tarifi için malzemeler
Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 250 gr kırmızı mercimek
  • 120 gr galeta unu
  • 65 gr ceviz içi
  • 80 gr bezelye
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Üzeri için
  • Galeta unu
Kızartmak için
  • Ayçiçeğiyağı

Mercimek kroket hazırlanışı

Lezzet vejetaryenler için alternatif tatlar sunuyor. Soğan ve sarımsağı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında 2 dakika soteleyin. Kimyon, küçük doğranmış havuç, mercimek ve 500 ml su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak yumuşayıncaya kadar pişirin.

Karışımı 10 dakika soğumaya bırakın ve daha sonra galeta unu, kişniş, ceviz, bezelye ve maydanoz ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp yassı yuvarlak köfteler hazırlayın.

Köftelerin üzerini örterek 30 dakika buzdolabında soğutun. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Ilık ya da soğuk servis yapın.