Malzemeler
Orta boy kırmızı elma ve dört adet sert kayısı.
Hazırlanışı
Bir adet orta boy kırmızı elmanın kabuğu ince olarak soyun. Maske için kullanılacak olan kırmızı elmanın ince soyulmuş kabukları.
Ardından dört adet sert kayısı yaklaşık 1,5 cm kalınlığında soyun. Elma kabuklarıyla beraber küçük bir kapta ve çok az su ilave ederek kısık ateşte ağzı kapalı olarak beş dakika kaynatılarak lapa haline getirin.
Lapa haline getirilirken çatal yardımıyla da iyice ezin. Lapanın çok cıvık olmamasına özen gösterin. Beş dakikalık lapa yapma süresinde az az su ilave ederek çok cıvık olmayan kıvamı korunur, çatal veya kaşık yardımıyla iyice ezerek homojen hale getirin. Beş dakika tamamlanınca ılımasını bekleyin. Ilıyınca iki parmak yardımıyla alna, burna ve yüze çok hafif bir şekilde fazla bastırmadan yedirerek sürün. En az yirmi en fazla otuz dakika bekletilir. Daha sonra yüz sadece suyla yıkayın ve havluyla kurulayın.
Elif


Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
36
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Elma ile gelen gençlik
19 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter



Ağaç şeklinde