Vücutta Alerji Nasıl Geçer? Çözümü ve Tedavi Yöntemleri

Vücutta oluşan alerjiyi geçirmek için doğal tedavilerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca doktorunuzun önerdiği ilaçları da düzenli olarak kullanmanız kısa sürede alerjiden kurtulmanıza imkan verecektir. Alerjiden kurtulmak isterseniz alerjiye neden olan etken maddeden uzak durmanız gerekir.

Vücutta Alerji Nasıl Geçer?


İnsanların bağışıklık sistemi yabancı maddelerle karşılaştığında tepki verir. Verdikleri bu tepkiye ‘‘alerji’’ denir. Genellikle polen, arı zehirlemesi, kimyasal maddeler, hayvan dışkısı, tozlar alerjik durumlara neden olmaktadır.

Alerji nedenleri; sıcak, soğuk ve güneş ışığı, balık ve diğer deniz ürünleri, portakal, süt, yumurta, çikolata, fındık, çilek, domates vb gıdalar, genetik faktör, bazı rafine, işlenmiş gıdalar, kozmetik gibi kimyasal ürünler, toz, polen, zehirli bitkiler, serumlar, aşılar, hayvan kılı, arı ve böcek sokmaları, penisilin veya penisilin-tabanlı antibiyotikler, psikolojik veya duygusal stres.

Farklı kişilerde benzer maddeler karşı farklı alerjik reaksiyonlarla karşılaşılabilir. Bu da her insanın biyolojik yapısının farklı olmasından kaynaklanmaktadır. Devamlı baş ağrısı, saman nezlesi gibi sorunlar, yüz ve gözlerde şişlik, vücutta egzama, kusma görülebilir.

Burun akıntısı, tıkalı burun da sizi rahatsız edecektir. Kan basıncında düşüş, hızlı ve yavaş nabız, şiddetli nefes darlığı, bilinç kaybı de tetikleyici unsurlar arasında yer alır. İshal, döküntü, sinirlilik, depresyon ve konjonktivite görülebilir.

Alerji belirtileri hissettiğiniz zaman doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Eğer alerji yeni bir ilaca başladıktan sonra başladı ise kesinlikle doktorunuza gitmeniz gerekmektedir. Daha önceden de alerjik rahatsızlık yaşamış olup, bu rahatsızlık tekrar ettiyse de yine doktorunuza görünmenizde fayda vardır.

Alerji İçin Doğal Tedavi Seçenekleri

Vücutta alerji nasıl geçer? Patates unu döküntü gibi alerjilere iyi gelmektedir. Bir bardak su içinde 3 yemek kaşığı patates ununu eritin be sonra bunu bir kova su içine ekleyin. Bu suyu kullanarak duş alınız. Döküntü üzerine avokado yapıştırarak geçmesini sağlayabilirsiniz. Yeşil çay doğal antihistaminik olduğu için tüketilmesi önerilmektedir. Alerjik durum yeşil çayın dışında papatya çayı ile de geçer.

Alerjik rahatsızlık durumunda saf baldan 1 veya 2 çay kaşığı yiyebilirsiniz. Zencefil doğal şifalı bitkilerdendir. Bir parça soyulmuş zencefili bir kupa içine alıp, üzerine kaynar su ekleyip 1-2 dakika bekleyiniz. Sonrasında kullanıma hazırdır.

Böcek ısırığı veya kurdeşen üzerinde kaşıntıyı gidermek için elma sirkesini az su ile seyrelttikten sonra uygulanabilir ya da banyo suyuna ekleyebilirsiniz. Neem bitkisi iyi anti-septik olduğu için kan hastalıkları, deri alerjileri, deri enfeksiyonları gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir. Pancar, havuç suyu ile salatalık suyu karıştırılarak alerjik durumlarda tüketilebilir.

Hint yağı bağırsak, cilt, burun pasajların alerjik durumların tedavisinde kullanılabilir. Beş damla hint yağı yarım fincan su veya herhangi bir meyve ya da sebze suyuna eklenerek tüketilebilir. Tüm bu çözümler sayesinde alerjik durumların çoğu geçer.

Alerji Tedavisi Ne Kadar Devam Eder, Kaç Günde Geçer?


Vücuttaki alerji kaç günde geçer? Gün sayısı saymak mümkün değildir. Yani kaç gün süreceği belli değildir. Tedavi genelde devamlı olarak uygulanır. Fakat bu hayat boyu ilaç kullanılacak demek değildir. İlaçlar kullanıldığı gibi, kimi zaman kullanılan bu ilaçlar kesilir ve korunma yöntemleriyle devam eder. Fakat sorun ortaya çıkarsa tekrar ilaç kullanılabilir.

Mevsimsel alerjik durumlarda kullanılan ilaçlar dönemseldir. Alerji tedavisinde hangi tür ilaçlar kullanılır? Hastalığın yerleştiği organa, hastanın özelliğine vb. durumlara bağlı olarak çeşitli ilaçlar kullanılabilir. Her ilacın yan etkisi olabildiği gibi alerjik ilaçların da yan etkisi bulunabilir. İlaçlar mümkün olduğu sürece en az dozda kullanılmalıdır.

Çünkü gereksiz ilaç kullanmak ve gereksiz dozda ilaç kullanmak doğru değildir. Alerji tedavisinde antihistaminikler olarak adlandırılan bir grup ilaç kullanılmaktadır. Bunların uyku, dalgınlık, dikkat azalması gibi yan etkileri bulunmaktadır. Kimi insanlarda da iştah artması görülmektedir. Ayrıca alerji tedavisinde kortizon türü ilaçlar da kullanılmaktadır.