Zehirlenmeye ne iyi gelir, zehirlenmeye karşı şifalı bitkiler belirtileri nedir, nelerdir?
Zehirlenmeye karşı iyi gelen şifalı bitkileri anlatmadan önce zehirlenme nedir onu bir öğrenelim. Zehirlenme kimsayasal madde olan ve zararlı olan zehirin vücuda karışarak organizmanın geçici olarak yada sürekli olarak bozulmasına neden olmasına zehirlenme denir.

Zehirlenmenin belirtileri nelerdir?

Vücut ısısının yükselmesi, tüm vücutta kızarıklık, döküntü, solunum sıkıntısı, kaşıntı, hızlı ve zayıf atan nabız, halsizlik, kendinden geçme, gelişen bilinç kaybı, şok, ölümlerdir. Gördüğünüz gibi zehirlenmenin belirtileri basit ateşlenmeden ölüme kadar kötü sonuçlara yol açabiliyor. Zehirlenmenin nedenleri saymakla bitmez el verdiğince burada bazı zehirlenme vakaları hakkında kaynaklardan aldığımız bilgileri aktaracağız. Ancak zehirlenme vakaları çok tehlikeli sonuçlar doğuracağından öncelikle yapmanız gereken şeyin en hızlı ve acil şekilde zehirlenmiş olduğunu düşündüğünüz hastanın veya kendinizin bir an evvel en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz eğer durumunuz ağırlaşmış ise bir an evvel sağlık ekiplerine durumunuzu anlatmanız gerekmektedir. 112 acil numarasını yazıya ekliyorum çünkü böyle bir durumla karşılaşıp internet ortamında zehirlenmeye karşı alınacak tedbirleri araştırmanız doğru olmaz. Bu bilgiler tamamen hastalık anından önce bilinçlendirmek amaçlıdır. Zehirlenme neden olur, zehirlenmenin sebepleri, zehirlenmenin çeşitleri, zehirlenmeye nelerin iyi gelebileceği bilgilerinin kaynak kitap ve uzman doktorların bilgilerinden alıntılanarak yazılan makalelerdir.

Zehirlenmelere karşı iyi gelen bitkiler


Meşe kabuğu, saparna kökü, maydonoz tohumu, zeytinyağı

Zehirlenmelere karşı korunmak için genel bilgiler

Sirke gıda zehirlenmelerinden korunmak için sürekli düzenli olarak kullanılır.
Saplı meşe, kusmayı sağlamak için, köpek üzümü, nikotin, yabani yasemin, tatula ve mantar zehirlenmelerinde kullanılır.

Not: Zehirlenmeleri lütfen dikkate alınız bilmeniz gerekenler aslında zehirlenmenin belirtileridir. Zehirlenmenin belirtilerini kendinizde yada bir başkasında fark ederseniz yapmanız gereken şey bitki tedavisinden daha çok doktora başvurmanızdır. Çok uzak mesafelerde elzem durumlarda karşılaşan zehirlenme vakalarında hangi bitkilerin kullanılması gerektiğini bilmenizde de fayda vardır.