Vardır sizin de çevrenizde böyle tipler; alınganlıkta sınır tanımayan, küsüp darılmak için sudan sebepler arayan, hobi olarak trip atan insanlar. İçlerinde hep bir çocuk barındıran bu arkadaşlar hem fazla hassas hem de kırılgandırlar. Bir de böyle bir insanla beraber olduğunuzu varsayarsak size gönülden büyük kolaylıklar.

Düşünsenize, günlük bir rutin olarak her gece yatmadan önce iyi geceler, uyandığınızdaysa günaydın mesajı atmak zorunda olduğunuz bir sevgiliniz var. İlk tanışma gününüzden, göz göze geldiğiniz ilk ana kadar her şeyin tarihini hatırlayan, unuttuğunuz takdirde soğuk soğuk terler dökmenize neden olan bir sevgili. Size ulaşamadığında 40 gün suratınıza bakmayan, yaptığınız bir hatayı mıh gibi aklına kazıyan, aradan üç sene geçse de ısıtıp ısıtıp önünüze koyan biri. Peki hangi burç trip atma konusundan noter tarafından tescilli, rakiplerine attığı açık ara farkla şampiyonluk kupasının sahibi?



Anahtar kelimeleri zaten yukarıda verdik, bu tür arkadaşların burcunu fazlasıyla belli ettik. Alınganlık konusunda yüksek lisans yapmış, yaşanmışlıklarda takılı kalmış Yengeçler, en küçük tartışmada siz daha ne olduğunu anlamadan bombanın pimini çekerler. Bazen pasif agresif bir tutum sergilerler, bazen ardı arkası kesilmeyen mesajları döşerler. Bazen tavşan gibi dağa küser, bazen kartlarını açık oynamayı seçerler. Söz konusu sevgilileri olduğu zaman pireyi deve yapıp büyütürler.



Ne yapmak lazım konusunda ise birkaç tavsiyemiz var. Öncelikle değinmemiz gereken konu, bu tür paranoyaları aşmak, ve partnerimizin size güvenmesini sağlamak. Olayların aslında düşündükleri gibi olmadığını doğru bir biçimde anlatıp, bütün bu hüsnü kuruntuların temelini ortaya çıkarmak. Farklı nedenlerden dolayı yıkılan öz güvenlerini tekrar kazandırmak, bin bir düşünceyle doldurup şişirdikleri yüreklerinin musluklarını açıp biraz rahatlatmak. Olayları senaryo haline getirmeden dürüst bir şekilde karşı tarafla konuşmaları gerektiğinin bilincine vardırmak. Net olmalarına yardımcı olmak, korkuları varsa bunları aşması için yanında olmak, aşırı tepkilerden uzak durup onu anlamaya çalışmak. Kırılgan varlıklar sonuçta, seviyorsanız eğer zafere giden yolsa çekilen çile kutsaldır ne de olsa.