Kartal'ın yeni yuvası




Siyah-Beyazlı taraftarların merakla beklediği Vodafone Arena’nın tanıtım töreni dün akşam yapıldı. Fikret Orman ve yönetim kurulunun tam kadro yer aldığı törende, Beşiktaş’ın futbol şubesinin bütün isimleri de hazır bulundu. 23 Kasım 1947 tarihinde yapılan ve geçtiğimiz yıl Haziran ayında yıkımına başlanan İnönü Stadı’nın bulunduğu bölgeye Vodafone Arena adıyla yeniden yapılan spor kompleksi büyük beğeni topladı. 42 bin kapasiteyle beraber Türkiye’nin ilk akıllı stadı olma özelliği taşıyan Arena’da, 147 loca ve 2100 VIP koltuk bulunacak. Günde 2-3 vardiyayla yapımına gece gündüz devam edilen ve Ağustos ayına kadar tamamlanması planlanan
Beşiktaş’ın yeni mabedinin açılışının ise 29 Ekim’de yapılacağı tahmin ediliyor. Engelli taraftarların da unutulmadığı Vodafone Arena’da, 81 engelli koltuğu ve 81 de refakatçi koltuğu yer alacak. Siyah-Beyazlılar’ın yeni stadında aynı zamanda eğlence merkezi, konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak da hizmet verecek.
Beşiktaş Müzesi ve Kartal Yuvası’nın stattaki yeri yenilenerek daha yeni bir hale getirilecek.

Maliyet 120 milyon TL

Beşiktaş’ın İnönü Stadı’nın yeniden inşaasının maliyeti de ortaya çıktı. Vodafone Arena’nın 120 milyon TL’lik bir bütçeyle yapılmasının planladığı bildirildi.

Vodafone Arena'nın özellikleri

Koltuk kapasitesi: 40 bin
Loca sayısı: 147
Loca koltuk top. sayısı: 1847
VIP koltuk sayısı: 2100
Otopark kapasitesi: 350 araç
Engelli kap.: 81 engelli koltuğu + 81 refakatçi
Kale çizgisi-tribün arası: 795 cm
Taç çizgisi-tribün arası: 615 cm
Basın tribünü kapasitesi: 186
Çatı özelliği: Tüm tribünlerin üzeri kapalı olacak şekilde tasarlanmış