ABD’de Washington Üniversitesi’nden bilim insanları, birbirinden uzaktaki iki ayrı grup arasında beyinden beyne doğrudan iletişim kurmayı başardıklarını duyurdu.
Deney, birbirinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki iki ayrı laboratuvarda kurulan karanlık odalarda 10 gönüllünün katılımıyla yapıldı. Gönüllülerin, her aşamada nesnelerin görüntülerini birbirlerine düşünceleriyle telepatik olarak aktarmaları istendi. İkişerli beş gruba ayrılan gönüllüler, internet üzerinden 20 aşamalı soru-cevaplarla beyinden beyne aktarılan görüntünün yer aldığı doğru seçeneği bulmaya çalıştı.
YÜZDE 72 DOĞRULUK
Oyun sırasında katılımcılar, beyindeki elektriksel aktiviteleri kaydeden elektroensefalografi makinesine (EEG) bağlandı ve kafalarına görsel korteks bölgesinin üzerine manyetik bir halka gelecek şekilde başlık geçirildi. Bir katılımcıya bilgisayar ekranında bir nesnenin fotoğrafı gösterildi. Katılımcıdan bu fotoğrafa konsantre olarak görüntüyü diğer laboratuvardaki deneklere aktarması söylendi.
Uzak laboratuvardaki katılımcıdan da ekranında beliren seçenekler arasında kendisine aktarılmak istenen görüntüyü işaretlemesi istendi. Denekler görüntüsü aktarılan nesneleri yüzde 72 doğruluk oranıyla tahmin etti. Araştırma, “PLOS ONE” dergisinde yayımlandı.
ntv
Asrevya
Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Bluetooth Beyinler
29 Eylül 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
||»wêySêlL-xXx«| bunu beğendi.
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.