İstanbul'un ünlü ailelerinden Şakir Paşa'nın son kızıdır. Fahrünnisa Zeyd’in kız kardeşi, Füraya Koral ile Nejat Devrim’in teyzesi olan Berger Notre Dame de Sion mezunudur.

1903 yılında İstanbul'da doğdu. Küçük yaşta keman çalışması ile musikiye yöneldi. 1935-1939 yılları arasında Berlin ve Paris’te kalarak burada sanat hareketlerini izlemiştir. Macaristan’da halk ayaklanmasına katıldığı için kaçarak Türkiye’ye sığınan ve evlerinde müzik dersi vermeye gelen Carl Berger’le evlenmiş ancak eşinin ölümüyle yıkılan sanatçı Londra’ya gitmiştir. Burada John Buckland Wright’in atölyesinde gravür çalışmıştır. Sanatçı, gravür çalışmalarında değişik malzemelerin doku etkisinden yararlanmıştır. Daha çok baskı tekniği ile çalışan sanatçı, teknik sorunları ustalıkla çözümleme çabasındadır.

Dışavurumcu anlayışta baskılar yapmış olan Berger, yurda döndükten sonra 1951’de ilk kişisel sergisini açmıştır. 1954’te Uluslar arası Sanat Eleştirmenleri Derneği’nin (Aica) İstanbul’da toplanan kongresi nedeniyle yapılan ve jüride üç yabancı sanat tarihçisinin de bulunduğu Yapı Kredi Bankası’nın düzenlediği yarışmada “Güneş” adlı çalışması ile birincilik, 1955’te de II. Tahran Bienali’nde ikincilik almıştır. 1951 - 1954 arası oyma baskı tekniğini yaymak amacı ile, İstanbul manzaraları ve tebrik kartları da üretmiştir.