Arabaşı Çorbası Ve Hamuru Tarifi İçin Malzemeler
Çorbası için;

1 paket tavuk göğsü
1 litre su
1 yemek kaşığı biber salçası
2. 5 yemek kaşığı kavrulmus un
Tuz ,pulbiber, limon
Hamuru için;

5 su bardağı su
3 yemek kaşığı tepeleme un
Tuz
1 su bardağı ılık su
Arabaşı Çorbası Ve Hamuru Tarifi Yapılışı
Selam arkadaşlar benim ve ailemin çok severek yediği bi yemektir ve Yozgat yöresine aittir denemenizi tavsiye ederim.

İlk olarak hamurumuzu yapıyoruz. Derin bir tencerenin içine 5 su bardağı suyu alıp kaynatıyoruz ve bir kabın içinde ılık suyla unu ve tuzu pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpıp kaynayan suyun içine boşaltıyoruz. Topaklanmaması için bir elimizle hamuru boşaltırken bir elimizle de çırpıcıyla karıştırıyoruz ve pişiriyoruz ki un kokusu olmasın. Piştikten sonra yuvarlak tepsiyi biraz ıslattıktan sonra hamuru boşaltıp soğuması için soğuk bir yere alıyoruz. Sonra tavuk göğüslerini yıkayıp düdüklüye tuzunu ve suyunu koyup ağzını kapatıp ocağa alıyoruz. 30 dk piştikten sonra göğüsleri küçük parcalıyoruz. Sonra derin tencereye sıvı yağını ve salçayı koyup kavuruyoruz. Sonra soğuk suyu ilave ediyoruz. Ardından kavrulmuş unu da koyduktan sonra kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca parçaladığımız tavuk etlerini de ilave edip 5 dakika daha kaynatıp tuzunu ve pulbiberini atıp altını kapatıp servis ediyoruz.

Yapacaklara şimdiden afiyet olsun :-)