22,5 sm'lik pişmemiş bir hamur kasesi
1 kg siyah erik (yarıya bölünüp, çekirdekleri ayıklanmış)
180 gr (3/4 su bardağı) toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
60 gr (1/2 su bardağı) badem kırığı (fırınlanmış)
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200 C) getirip ısıtınız. Pişmemiş hamur kasesini, fırın tepsisine yerleştiriniz.
Yarım erikleri kesilmiş kısımları alta gelecek biçimde hamur kasesinin üstüne döşeyip, tepsiyi Dir kenara bırakınız.
Küçük bir kasede, şeker, tarçın ve yenibaharı karıştırıp eriklerin üstüne serperek tepsiyi fırına sürünüz; 35-40 dakika, hamur gevrek ve nar gibi, erikler de yumuşak olana kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp bademleri serperek hemen soğuduktan sonra servis ediniz.
Not: Bir Alman tatlısı olan bu erik tartı, meyve ile hamurun birlikte pişmesi bakımından öteki meyve tartlarından farklıdır. Soğuk vanilyalı krema yada dondurma ile servis edilir.
Elif


Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
35
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali

Erik tartı
23 Mayıs 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.