1 kg sığır filetosu (şeritler halinde kesilmiş)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 iri soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
250 gr (1+1/4 su bardağı) et suyu (sıcak)
100 gr krema
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Büyük bir tavada, yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca eti ekleyip ara sıra döndürerek 4-5 dakika, etler hafifçe pembeleşene kadar kızartınız. Delikli kepçeyle, etleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz.
Soğan ve sarmısağı tavaya koyup ara sıra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kızartınız.
Tuz, karabiber, et suyu ve tabaktaki etleri tavaya katıp suyu kaynayınca ateşin altını kısarak 8-10 dakika pişiriniz. Kremayı üstüne dökünüz.
Bir kaşıkla bir iki kez karıştırdiktan sonra tencereyi ateşten alıp, içindekileri sıcak bir servis tabağına aktarınız. Soğanlı etinizi kıyılmış maydanozla süsleyerek hemen servis ediniz.
Not: Soğanlı et geleneksel bir Alman yemeğidir. Haşlanmış patates ve Ayşekadın fasulye ile servis edilir.
Elif


Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
35
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali

Soğanlı et
23 Mayıs 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.