Malzemeler
500 gram buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı soda
Yarım çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağı su
Nan Yapılışı
UNU eleyerek, bir kaba alın. Üzerine karbonat, soda ve tuzu ekleyip, karıştırın. Tereyağını, yumurtayı, yoğurdu, sütü ve suyu ekleyin. İyice yoğurun. En az yarım saat dinlendirin. Hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Hazırladığınız bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açın. Tandırda (fırında da olur) pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Elif


Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
33
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali

Nan Tarifi - Hint Mutfağı
21 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter