Malzemeler

Yarım havuç
5-6 adet mantar
2-3 yaprak lahana
1 su bardağı soya filizi
Krep için:
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı un
1 adet yumurta, tuz
1 çorba kaşığı tereyağı


Çin Böreği Yapılışı
HAVUCU temizleyip kibrit çöpü kalınlığında dilimleyin. Mantar ve lahanayı doğrayıp soya filiziyle birlikte haşlayın. Krep için un, süt, yumurta ve tuzu derin bir kabın içinde iyice çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp tereyağını eritin. Tavaya krep karışımından birer kepçe dökün. Tavayı hafifçe sallayıp hamurun tavaya yayılmasını sağlayın. Haşlanmış sebzelerle havuç dilimlerini karıştırın. Sebze karışımını kreplerin içine paylaştırıp kenarları açılmayacak şekilde sarın. Börekleri kızgın yağda kızartın. Soya sosuyla servis yapın.

Alıntı