Malzemeler
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yufka
Yarım kalıp taze peynir
Tuz, kara biber
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
2 adet patates
1 su bardağı süt
Tepsi Böreği tarifi
Öncelikle bir kapta su, süt, yumurta ve yağ karışımını çırpalım.
Patatesleri haşlayıp püre haline getirelim,içine peyniri ufalayıp çatalla güzelce ezelim, tuzunu ve kara biberini ilave edip en son maydanozları koyup karıştıralım.
Daha sonra bir yufka alıp yağlanmış tepsiye kenarları dışta kalacak biçimde serelim. Üstüne 2 – 3 kepçe kadar sütlü karışımdan dökelim.
Üstüne bir yufkayı tiftik tiftik yapıp serelim daha sonrada peynirli patatesli karışımı yufkaya yayalım.
Karışımı koyduktan sonra yufkanın kenarlarından sarkan kısımları kapatalım.
En üste kalan sütlü karışımı döküp 180 derece fırında pişirelim.
Alıntı
Asrevya
Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Tepsi Böreği Tarifi
08 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.