Malzemeler

1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yufka
Yarım kalıp taze peynir
Tuz, kara biber
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
2 adet patates
1 su bardağı süt


Tepsi Böreği tarifi

Öncelikle bir kapta su, süt, yumurta ve yağ karışımını çırpalım.
Patatesleri haşlayıp püre haline getirelim,içine peyniri ufalayıp çatalla güzelce ezelim, tuzunu ve kara biberini ilave edip en son maydanozları koyup karıştıralım.
Daha sonra bir yufka alıp yağlanmış tepsiye kenarları dışta kalacak biçimde serelim. Üstüne 2 – 3 kepçe kadar sütlü karışımdan dökelim.
Üstüne bir yufkayı tiftik tiftik yapıp serelim daha sonrada peynirli patatesli karışımı yufkaya yayalım.
Karışımı koyduktan sonra yufkanın kenarlarından sarkan kısımları kapatalım.
En üste kalan sütlü karışımı döküp 180 derece fırında pişirelim.

Alıntı