Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Lothlorien
  • 1 Post By Asrevya
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
18 Ekim 2015
Bulunduğu yer
Sevilla
Yaş
33
Mesajlar
1.408
Seslenildi
47 Mesaj
Etiketlendi
11 Konu

Standart Antep Mutfağı : Akıtmalı Ufak Köfte

21 Ekim 2015
1

Akıtmalı Ufak Köfte

MALZEME;
İçi;250 gr. az yağlı kıyma
2 adet kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı baharat
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Köftesi;500 gr. yağsız kıyma,500 gr. simit
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 adet yumurta,1 ufak soğan
1 çay kaşığı karabiber,
tuz
Suyu;Yarım tavuk veya 500 gr. kuşbaşı et,½ bardak nohut,½ limon
1 yemek kaşığı domates salças,biber salçası,tereyağı,nane1 tatlı kaşığı tuzYeterince su

TARİFİ ; Simit,yağsız kıyma,kırmızıbiber,tuz,ince doğranmış soğan, karabiber ve tuz birbirine katılarak iyice yoğrulur.Ayrı bir kapta içinin malzemesi kavrulur ve bir harç elde edilir. Yoğrulmuş köfteden pinpon topu kadar parçalar ayrılır,elle içi oyulur ve hazırlanan harçtan içine konarak kapatılıp yuvarlanır. Bunlara akıtma denir.Kalan köfte kiraz büyüklüğünde yuvarlanıp akıtmalarla birlikte süzgece konarak su buharında haşlanır.Bir gece önceden ıslatılmış nohut,tavuk veya et,salçalar,limon ve tuz ilave edilip pişirilir.Hazırlanan akıtma ve köfteler bu suyun içerisine atılıp birkaç dakika daha kaynatılır.Servis yapılırken üzerine ısıtılmış yağ ile nane dökülür.

Asrevya bunu beğendi.
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Standart Cevap: Antep Mutfağı : Akıtmalı Ufak Köfte
21 Ekim 2015
2
İlk defa duydum.
Lezzetli bir tat olmalı.
Teşekkürler @Aziz ´
Lothlorien bunu beğendi.

Hayatın ağıtını bilenler anlar ancak.
Değeri değere değen kavrar.




Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.







Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj