Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası
Peynirli İrmik Helvası
MALZEME;
500 gr. irmik,
1 kg. şeker,
500 gr. anteppeyniri
250 gr. sade yağ,
Tarçın(1 yemek kaşığı),
Yeteri kadar su
TARİFİ:
Sade yağ eritilir.Üzerine irmik dökülerek irmik tane tane oluncaya kadar yaklaşık 15 dk. kavrulur.Başka bir kapta şeker eriyinceye kadar suda kaynatılır ve irmiğin üzerine dökülür.Kaynamaya başlayınca demlenmeye bırakılır.Suyunu iyice çektikten sonra ocak kapatılır ve üzerine dilimlenmiş peynir konur.Servis tabağına alındıktan sonra önce fıstık sonra tarçın ekilerek servis yapılır.

Üyelik tarihi
18 Ekim 2015
Bulunduğu yer
Sevilla
Yaş
33
Mesajlar
1.408
Seslenildi
47 Mesaj
Etiketlendi
11 Konu
Antep Mutfağı : Peynirli İrmik Helvası
21 Ekim 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Asrevya bunu beğendi.