Nereden başlamalıyım?
Başka şeylerden önce, reklamcılık hedeflerinizi belirleyin. Anahtar kelime oluşturup liste yaratmayı, Reklam Grupları kurmayı sonraya bırakın ve şu soruları cevaplayın:
Şirketiniz veya bölümünüz ne yapıyor? Farklı ürün hatlarınız var mı? Varsa nelerdir?
Ürün ve hedeflerinizin ana hedefi kimdir? Farklı hedef kitlelere farklı reklam ve anahtar kelimeler ile ulaşmanız gerekir mi?
Ne satmaya veya neyi tanıtmaya çalışıyorsunuz? İnsanların ne yapmasını istiyorsunuz(satın almak, üye olmak, ziyaret etmek, indirmek gibi)?
Görmek istediğiniz sonuçlar nelerdir? Yatırımınızın karşılığında neyi iyi bir kazanç olarak görürdünüz? Reklamlar Nasıl Sıralanır?
Reklamlar, reklam sıralamalarına göre arama ve içerik sayfalarında konumlandırılır. En yüksek reklam sıralamasına sahip olan reklam ilk sırada görünür ve sayfanın sonuna kadar bu sırayla devam eder.
Anahtar kelime hedefli reklamlarınız için reklam sıralamasını belirleyen kriterler, bunların arama ağında mı, yoksa içerik ağında mı göründüğüne bağlı olarak farklılık göstermektedir. Ayrıca site hedefli bir reklamın belli bir içerik sayfasında görünüp görünmeyeceğini belirleyen üçüncü bir kriter grubu vardır.