Malzemeler

Yarım kilo taze fasulye,
1 su bardağı haşlanmış barbunya,
1 adet soğan,
1 çay bardağı zeytinyağı,
2 adet orta boy domates,
4 adet kesme şeker,
Tuz.

Barbunyalı Taze Fasulye Yapılışı

Fasulyeleri iyice yıkayalım.

Fasulyelerin başlarını kesip ortadan ikiye keselim.

İnce ince doğradığımız soğanı sıvı yağda kavuralım.

Üzerine fasulyeleri ilave edip kavuralım.

Sonra tuzu, kesme şekeri ve fasulyelerin üzerini bir parmak geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip orta ateşte 15 dakika pişirelim.

Süre sonunda kabuklarını soyup ince ince doğradığımız domatesleri ve haşlanmış barbunyaları ilave edip tencerenin kapağı kapalı şekilde 30-35 dakika kısık ateşte pişirelim.

Barbunyalı Taze Fasulyeyi bir süre dinlendirip sonra servis yapın.