
Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
4-5 adet domates
1 su bardağı pirinç
1 adet büyük soğan
Hazırlanışı:
Öncelikle yıkayıp ayıkladığımız taze fasulyeleri parmak genişliğinde doğrayalım.
Soğanları küçük küçük doğrayalım ve 3 kaşık zeytinyağ ilave ettiğimiz tencereye koyup kavurmaya başlayalım.
Domatesleri rendeleyip soğanlara ilave edelim. Beş dk kadar kavurduktan sonra fasulyeleri tencereye ilave edelim.
Fasulyeler suyunu bırakana kadar tencerenin kapağını kapatalım. Ara ara karıştıralım. Ocağın altını kısıp, tuzunu ilave ettikten sonra fasulyelerin pişmesini bekleyelim. Eğer suyunu çekerse en fazla 1 çay bardağı su ilave edelim. Suyu yeterince varsa kesinlikle su koymayalım.
Fasulyeler pişince, fasulyeleri tencerenin kenarlarına çekerek ortasını havuz gibi açalım. Yıkayıp süzdürdüğümüz pirinci ilave edip, pirinçlerin üzerini fasulye ile kapatalım. Tencerenin kapağını kapatalım ve pirinçler pişip, yemek tüm suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Ocağın altını kapatıp, pirinçleri ve fasulyeleri zedelemeden hafif hareketlerle karıştıralım.
Afiyet olsun