Malzemeler

2 adet orta boy enginar
1 paket kepekli makarna,
yeteri kadar su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er adet soğan ve kırmızı biber,
8 adet mantar
2 dal iri doğranmış taze soğan,
tuz

Üzerine:

Dereotu

Enginarlı Kepekli Makarna Yapılışı

Makarnayı tuzlu suda 8 dakika haşlayın ve süzün. Zeytinyağını tencereye alın. Piyazlık doğranmış soğan ve küp doğranmış enginarı katıp, hafifçe kavurun.Ortadan ikiye kesilmiş mantar, küp doğranmış kırmızı biber ve taze soğanı ilave edip, kısık ateşte 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tuzunu ayarlayın. En son makarnayı ekleyin ve tüm malzemeyi şöyle bir karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Dereotuyla süsleyin.