04 Ocak 2016 Günün Yemeği |Tavuklu - Kremalı Patates
-5 tavuk but
-1 soğan
-2 yeşil biber
-2 kırmızı biber
-1 tutam maydanoz
-1 pk. krema
-2 patates
-tuz
-karabiber
-sıvıyağ
Tavuk butları bıçakla açıyoruz, derisini ve kemiğini ayırıyoruz. Soğanı, yeşil biberi, kırmızı biberi de maydanozu doğruyoruz. Doğradığımız sebzeleri ve tavuk etini kıyma makinasından geçiriyoruz. Kıyma makinası yoksa doğrayıcıdan da geçirebiliriz. Harcımızı yoğuruyoruz. Yuvarlak cam fırın kabını yağlıyoruz.
İçine köfte harcını koyuyoruz ve üzerine hafif bastırıyoruz. Patatesleri soyup yarım ay şeklinde doğruyoruz ve köfte harcının üzerine diziyoruz. Patateslerin üzerine de tuz ve karabiber atıyoruz. Kremasını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet Olsun