20 Ağustos 2016 Günün Yemeği | Köz Biber Soslu Barbunya Salatası




-1 kase barbunya
-1 kase tane mısır
-5 dal taze soğan
-1 tutam maydanoz
-1 demet renkli karışık yeşillik

Sosu İçin:

-5 köz kırmızı biber
-1 diş sarımsak
-zeytinyağı
-1 limon



Barbunyayı haşlıyoruz, süzüyoruz ve soğutuyoruz. Servis tabağına karışık yeşillikleri iri kırarak koyuyoruz. Üzerine barbunyayı koyuyoruz. Kenarlara tane mısırları serpiyoruz. Taze soğanları ince doğruyoruz ve üzerine koyuyoruz.

Sosu için, köz biberleri doğrayıcıya koyuyoruz. Sarımsağı ekliyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz, zeytinyağını döküyoruz ve doğrayıcıdan geçirerek sos haline getiriyoruz. Salatanın üzerine sosu döküyoruz. Ortasına bir tutam maydanoz batırarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.