Malzemeler
1 adet karnabahar
2 çay bardağı süt
1 adet pide
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş dövülmüş sarmısak
1 tatlı kaşığı çörekotu
4 adet yumurta
2 çay bardağı tahin
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yeteri kadar su
Tuz, pulbiber.
Tahin soslu karnabahar Yapılışı
KARNABAHARI çiçeklerine ayırın. Bir tencereye bol su koyup üzerine sütü ekleyin. Karnabaharları bu suda haşlayıp kenara alın.
Pideyi 8 cm boyunda ince şeritler halinde kesip fırın tepsisine dizin. Üzerine pulbiber ve sarmısakla karıştırdığınız zeytinyağını sürün. Çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartın.
Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün. Diğer taraftan tahini 1 su bardağı su, kimyon, pulbiber ve tuzla karıştırıp sosu hazırlayın. Karnabaharları servis tabağına alıp üzerine tahinli sosu gezdirin. Pide ve yumurta dilimlerini tabağın etrafına dizin.
Maydanoz serperek servis yapın.