Malzeme Listesi

2 su bardağı un
3 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
250 gram kıyma
tuz
karabiber
sıvıyağ

Yapım Aşamaları

Öncelikli olarak rahatça çalışabileceğiniz bir kaba iki su bardağı un, iki su bardağı süt, iki adet yumurta, bir paket kabartma tozu ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek blender ya da çırpma teli yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar çırpınız.
Ardından krepleriniz için tavanızı ısıtınız ve her bir kepçe için bir çay kaşığı sıvıyağ kızdırarak kreplerinizi arkalı önlü pişiriniz.
Krepleriniz piştikten sonra aynı tavaya küp küp doğradığınız soğanları, bir miktar sıvıyağ ile beraber ilave ediniz.
Soğanlar kavrulduktan sonra kıymayı ekleyiniz ve beraber kavurmaya devam ediniz.
Son aşamada kıymaya tat katmak için bir miktar tuz ve karabiber ekleyiniz.
Dilerseniz kıymaya ek olarak domates ve yeşilbiber de ilave ederek harcınızı renklendirebilirsiniz.
Harcınız hazır olduktan sonra kreplerinizin üzerine yayarak rulolar halinde sarıp servis edebilirsiniz.