Apple'ın en güncel mobil işletim sistemi olan iOS 10'u etkileyen güvenlik açığı keşfedildi. Bu açık nedeniyle kilit ekranınız devre dışı bırakılabiliyor!



iOS 10 getirdiği yeni özelliklerle birlikte tasarımsal değişiklikler de içermekte. Genel olarak kullanıcıların beğenisini toplayan işletim sistemindeki hatalar Apple tarafından sık sık yayınlanan sürümlerle birlikte giderilmekte.

Güvenlik açısından kritik sayılabilecek bir açık bulundurmayan iOS 10, güvenlik konusunda tam not almıştı. Fakat bu durum son günlerde değişti.

iOS 10 kurulu bir cihazda kilit ekranını geçmenize olanak sağlayan güvenlik açığı kullanıcıları korkutuyor!



Aslında bu yöntem iOS 9'da da keşfedilmişti fakat Apple tarafından geçici bir yöntem ile kapatılmıştı. Aynı yöntemi sadece farklı bir yerde kullanarak kilit ekranını geçmeye izin veren bu açığın Apple tarafından kapatılmamış olması ise oldukça ilginç.

Apple henüz konuyla alakalı bir açıklama yapmış olmasa da kısa süre içerisinde çıkacak yeni güncelleme ile açığın kapatılacağı kesin.

Yeni bir güncelleme gelene kadar açıktan korunmak için yapmanız gereken ise oldukça basit. Ayarlar -> Kontrol merkezi yolunu izleyerek kilit ekranında erişime izin ver seçeneğini kapatın. Bu geçici yöntem yeni bir güncelleme gelene kadar iOS 10 kilit ekranı açığından koruyacaktır.

ShiftDelete.Net