Yaban mersinli kek


malzemeleri

Klasik kek hamuru
1 su bardağı yaban mersini
2 yemek kaşığı un
Limon kreması için
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı pudra şeker
2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
hazırlanışı

Yaban mersini ve unu karıştırıp kek hamuruna ilave edin. Limon kreması: Krema için gerekli malzemeleri karıştırın ve kekin üzerine dökerek servis yapın. Klasik kek yapımı: Fırını 180 dereceye ayarlayın. 4 yumurtayı karıştırma kabına alın. 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip mikserin düşük hızı ile 2 dakika çırpın. Mikserin hızını arttırarak 1 dakika daha çırpın. 1 su bardağı süt, 1 su bardağı ayçiçeği yağı ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. 1 paket kabartma tozunu, 2.5 su bardağı un ile harmanlayıp eleyerek hamura ekleyin. Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın. Fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın. Yaban mersinli kek artık hazır, afiyet olsun.