Castella Kek Tarifi | Japon Keki Tarifi
Japon castella kek tarifi malzeme listesi
100 gr kek unu
100 gr tuzsuz tereyağı
100 gr süt
100 gr şeker
6 adet yumurta
Vanilya
100 gr tuzsuz tereyağı
100 gr süt
100 gr şeker
6 adet yumurta
Vanilya
Castella kek tarifi yapım aşamaları
Öncelikle yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayrı ayrı kaplara ayıralım.
100 gr tuzsuz tereyağı ve 100 gr sütü bir kaba alarak kısık ateşte tereyağının erimesini sağlayalım.
100 gr olan unu eleyelim ve eriyen tereyağı süt karışımını üzerine dökelim.
Çırpma teli ile iyice karıştıralım.Karışımı karıştırmaya devam ederken, içine yumurta sarılarını ilave edelim. Vanilyayı katalım ve iyice karıştıralım.
Bu karışım bir kenarda dursun.
Şimdi yumurta beyazlarını mikserle çırpmaya başlayalım.
Çırparken, içine 100 gr şekerimizi de yavaş yavaş ilave edelim. Bu şekilde yumurta beyazlarını krem şanti kıvamına getirene kadar çırpalım.
Şimdi ilk hazırladığımız harcı, krem şanti kıvamına gelen ikinci karışımın üzerine dökelim ve yavaş yavaş karışımı söndürmeden karıştıralım.
Kek kalıbının içini yağlı kağıt ile kaplayalım ve castella kek karışımını içine dökelim. Kek kalıbını fırın tepsisinin içine koyalım ve fırın tepsisinin içine yaklaşık 80 derece su koyalım. Bu kekin bu kadar yumuşak olmasının en büyük nedeni buradan geliyor.Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında (fansız ayarda) castella keki yaklaşık 60 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra servis edelim.
Alıntı
100 gr tuzsuz tereyağı ve 100 gr sütü bir kaba alarak kısık ateşte tereyağının erimesini sağlayalım.
100 gr olan unu eleyelim ve eriyen tereyağı süt karışımını üzerine dökelim.
Çırpma teli ile iyice karıştıralım.Karışımı karıştırmaya devam ederken, içine yumurta sarılarını ilave edelim. Vanilyayı katalım ve iyice karıştıralım.
Bu karışım bir kenarda dursun.
Şimdi yumurta beyazlarını mikserle çırpmaya başlayalım.
Çırparken, içine 100 gr şekerimizi de yavaş yavaş ilave edelim. Bu şekilde yumurta beyazlarını krem şanti kıvamına getirene kadar çırpalım.
Şimdi ilk hazırladığımız harcı, krem şanti kıvamına gelen ikinci karışımın üzerine dökelim ve yavaş yavaş karışımı söndürmeden karıştıralım.
Kek kalıbının içini yağlı kağıt ile kaplayalım ve castella kek karışımını içine dökelim. Kek kalıbını fırın tepsisinin içine koyalım ve fırın tepsisinin içine yaklaşık 80 derece su koyalım. Bu kekin bu kadar yumuşak olmasının en büyük nedeni buradan geliyor.Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında (fansız ayarda) castella keki yaklaşık 60 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra servis edelim.
Alıntı