Browni Kurabiye ( Kakaolu Islak Kurabiye )


Malzemeler:

1 adet yumurta
25 gr kakao
125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 - 3 su bardağı un
Şerbet için,
3 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için,
Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi


Hazırlama Tarifi:

İşe şerbeti hazırlamakla başlayalım. Toz şeker ve suyu bir tencereye alalım. Orta ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynayan şerbete bir kaç damla limon suyunu ilave edip 1 - 2 dk. kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alalım. Tereyağı, toz şeker ve vanilyayı mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Yumurta, ayçiçek yağı, kakao, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. 180 C önceden ısıttığımız fırında kurabiyelerimizi çatlayana kadar pişirelim. İlk sıcaklığı çıkan kurabiyelerimizi şerbete batırıp servis tabağına alalım. Bir gece dolapta bekletirseniz daha da güzel olur. Üzerine toz antep fıstığı veya hindistan cevizi serpiştirip servis edelim.


Afiyet Bal Şeker Olsun...