1 kg yeşil domates
3 tatlı kaşığı kişniş tohumu
10 diş sarımsak
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 çay bardağı tuz
Alabildiği kadar su
Domatesler yıkanır ortadan ikiye kesilir. Sarımsaklar dövülür. Uygun büyüklükteki bir kavanoza domatesler yerleştirilir. Üzerine kişniştuz ve sarımsak konur. Üzerine tekrar domates yerleştirilir. Kavanoz bu şekilde doldurulur. Önce sirke konur ve sonra kavanozdan bir parmak aşağıda kalacak kadar su konur. Mümkünse üzerine bir ağırlık konur ve kapağı sıkıca kapatılır. Yaklaşık 10 gün sonra kullanılabilir.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
35
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Kişnişli Domates Turşusu
04 Mart 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.