Malzemeleri
5 kilo domates
2 tane sarımsak
Bir avuç cin biberi
1 litre sirke
Aldığı kadar
Su
Tuz
Yapılışı
İlk önce domatesleri güzelce yıkadıktan sonra bir çatal yardımı ile birkaç yerinden delelim ( Fazla delmeyin ). Turşu kavanozuna bu domatesleri yerleştirelim.
Sarımsakları soyalım ve biberlerinde acısının çıkması için uçlarını keselim.
Biber ve sarımsaklarıda domateslerin üstüne ekleyelim.
Sirkenin içine 2,5 avuç tuzu eritelim ve domateslerin üstüne dökelim.
Kalan kısmınıda su ile dolduralım. Turşu kavanozunu sıkıca kapatalım.
4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır.
Alıntı
Asrevya
Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Domates Turşusu Tarifi
18 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.