Malzemeleri:
500 gram Bamya
1 çay bardağı sirke
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı limon tuzu
5 diş sarmısak
Yapılışı
Bamyaları bol suda yıkayıp, başlarını koni şeklinde düzgünce kesin.
Sarımsakları ayıklayın ve ortadan ikiye bölerek kavonozun dibine 2 diş atın.
Ardından bamyaları kavanoza yerleştirin.
Aralarına ve en üstüne ise sarmısak ekleyin.
Tuzu, limon tuzunu, ve sirkeyide bamyaların üstüne dökün.
En son kaynar haldeki suyu bamyaların üstüne çıkana dek doldurun.
Kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin.
Bir saat sonra kavanozu tekrar düz çevirebilirsiniz.
Bamya turşunuzu yemek için 10-12 gün civarında bekleyin.
Alıntı

Asrevya

Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Bamya Turşusu Tarifi
18 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.