Malzemeleri:
1 kilo küçük turşuluk patlıcan
150 gram kırmızı sivri biber
4 havuç
1 küçük lahana
4 demet kereviz dalı
1 adet limon
4 baş sarmısak
Tuz
Su
Tarifi
Patlıcanlar güzelce yıkanır.
Baş ve uç kısımlarından ayrılmayacak biçimde yarım cm büyüklüğünde bırakıldıktan sonra her biri 4 eşit parçaya bölünür.
Yarım limon sıkılmış tuzlu kaynar suyun içerisine eklenir.
Yumuşayıncaya dek güzelce haşlandıktan sonra ise suyu tamamen süzülür.
Sebzeler ince bir şekilde doğrandıktan sonra ise tuzla iyice ovuşturulur.
Haşlanan sebzeler patlıcanların kesilen kısımlarına dol*durularak kereviz dalları ile düzgünce bağlanır.
Patlıcanlar kavanoza sıkı bir şekilde yerleştirilir.
Aralarına limon ile havuç dilimleri konur.
Üstünü aşacak kadar tuzlu sirke konur. Sonra üzerine bir ağırlık konur. Ağzı kapatılıp 1 ay bekletilir.
Alıntı

Asrevya

Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Patlıcan Turşusu Tarifi
18 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.