Ceviz Krokanlı Pasta İçin Gerekli Malzemeler:

Keki için;

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu, vanilya
1 paket kakao
Yarım çay bardağı sıvı yağ
un
Arası ve üstü için;
1 paket kakaolu puding
1 paket bitter çikolatalı puding
Süt
Draje



Üzeri için;

1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı ceviz



Ceviz Krokanlı Pasta Hazırlanışı:

Ceviz krokanlı pastamızı yapmaya başlarken öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Ancak çırpma işlemine köpük oluncaya kadar devam etmemiz gerekiyor.
Daha sonra bunun üzerine sıvı yağımızı, kakaoyu, kabartma tozu ile vanilyayı ve unu da ekleyerek hamurumuzu hazırlamış oluyoruz.
Bu aşamadan sonra kekimizi pişirebiliriz. Bunun için hamuru kek kalıbına döküp fırına veriyoruz. Kekimiz kabarıp pişirdikten sonra fırından alıp katlar halinde kesiyoruz.
Kestiğimiz katların arasına, pişirdiğimiz kakaolu ve bitter çikolatalı pudingi karıştırıp yayıyoruz. Kekiniz çok kabardıysa pastanızı 3 kat halinde kesebilirsiniz.
Puding karışımını pasta katları arasına yaydıktan sonra drajeleri ya da çikolata parçacıklarını da katlar arasına serpiyoruz. Daha sonra kalan pudingimizi pastanın en üzerine düzgünce yayıyoruz.
Bunun adından pastamızın üzeri için şeker ve cevizimizi hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için öncelikle şekerimizi tavada karamel haline getirmemiz gerekiyor.
Bu sırada cevizleri de üzerine ekleyip biraz karıştırdıktan sonra tavanın altını kapatıp şeker ve cevizi bir yağlı kağıt üzerine alıyoruz.
Yağlı kağıt arasında ceviz ve şekeri biraz dövüp ince bir hale getirdikten sonra pastamızın üzerine serpiyoruz. Ceviz krokanlı pastamız hazır. İsteğimize göre pasta katlarınız arasına da dövülmüş ceviz serpebiliriz.






ALINTI