75 gram kakao
3 yumurta sarısı
4 yumurta beyazı
85 gram esmer şeker
Bir tutam tuz
Kreması için;
750 ml süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1,5 çay bardağı şeker
1 yumurta
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
Mini Rulo Pasta yapılışı:
Yumurtaların sarısıyla esmer şekeri 4-5 dakika çırpın.
Üzerine kakaoyu eleyerek ilave edin.
Başka bir kapta yumurta beyazlarını köpük kıvamına gelecek şekilde çırpın.
Sonra yumurta beyazlarını yavaş yavaş diğer karışıma ekleyerek karıştırın.
Yumurta beyazının sönmemesine dikkat edin.
Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dökün.
180 derece de 10 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kremasını sürüp keki 4 e kesin her bir parçayı rulo şeklinde sarın.
Dolapta 3-4 saat bekletin sonra üzerine çikolatalı ganaj döktükten sonra tekrar dolapta bekletip servise hazır hale getirin.
Kreması için;
Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi mikser ile iyice çırpın.
Sonra ocakta kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
Sonra vanilya ve tereyağını ekleyip mikser ile çırpın.