2 su bardağı pirinç
2 adet ayva
3 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı dolma fıstığı
1 yemek kaşığı dolma üzümü
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı safran
½ limon suyu
½ çay kaşığı tarçın
tuz
Yapılışı:
Pirinçleri ayıklayıp kaynar kuzlu suda 20 dakika bekletin. Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları atıp 5 dakika kavurun. Pirinçleri yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber ayvalara katın. 5 dakika kadar kavurun. Limonsuyutuz safran şeker sıcak etsuyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp pirinçleri uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak servis yapın.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Ayvalı Pilav
22 Nisan 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.