3 su bardağı pirinç
1 soğan
250 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım su bardağı un
4 çorba kaşığı margarin
3 patlıcan
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çorba kaşığı tereyağı
6 dal dereotu 1 domates
45 su bardağı et suyu
tuz karabiber
Kızartma için sıvıyağ


Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu suda bekletin. Bayat ekmeği ıslatıp yumuşayınca suyunu sıkın. Rendelenmiş soğan kıyma ekmek içi tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve köfteleri unlanmış tepsiye alın. Tepsiyi sallayarak köfteleri una bulayın. İki çorba kaşığı margarini tavada eritip köfteleri kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın. Patlıcanları alacalı soyup minik küpler halinde doğrayın. Tuz serpin ve 15-20 dakika bekletip bol suda yıkayın. Suyunu sıkıp kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Çam fıstığını tereyağı ile pembeleştirip ateşten alın. Dereotunu ince kıyın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Pilav tenceresinde 2 çorba kaşığı margarini eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Domatesi soyup ince ince doğrayın ve pirince ekleyip karıştırın. Kızarttığınız köfte patlıcan ve fıstıkları ileve edin. Sıcak et suyunu döküp tuz ve karabiber serpin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pilav suyunu çekene kadar pişirin. Dereotunu da serpip pilavı ateşten alın. 15 dakika dinlendirin