Malzemeler
3 adet pancar, orta boy
3 çorba kaşığı köftelik bulgur
1/2 çay kaşığı rezene tohumu
1/2 çay kaşığı kimyon tohumu, öğütülmüş
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1 diş sarımsak, ezilmiş
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
1/2 çay kaşığı kristal tuz, öğütülmüş
10 dal mercan köşk
Tarif
Köftelik bulguru 4 çorba kaşığı ılık (40 derece) suda, suyunu çekene dek bekletin. Pancarların kabuklarını soyup rendeleyin ve suyunu sıkın. Pancar rendesi ile rezene tohumunu robotta püre haline getirdikten sonra geniş bir kaseye aktarın. Yumuşayan bulguru, kimyon, zencefil, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın. Pancarlı karışımı muffin kalıplarına koyup, servis tabağına ters çevirerek şekillendirin. Mercanköşk yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Pancar pilavını meze olarak da ikram edebilirsiniz
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
35
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Pancar Pilavı
22 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.