Malzemeler:
- 2 kuru soğan
- 5 yeşil sivri biber
- 3 domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 su bardağı pilavlık iri bulgur
- Bir buçuk litreden bir bardak fazla kaynamış su
Tereyağlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi:
Tere yağını ve sıvı yağı tencereye koyup ısıtın.
Üzerine doğranmış kuru soğanı, yeşil biberi ekleyip kavurun.
İyice pişen sebzelerin üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Sonra kabuksuz doğranmış domatesleri ekleyin. Tuzunu atın.
İyice kavrulan bu karışımın üstüne bulguru dökün.
5-6 dk bu şekilde kavurun.
Sonra kaynamış suyu pilavın üzerine dökün. Kapağını kapatın.
Pişince 10 dk ağzı kapalı olarak demlendirin. Afiyet olsun.
Elif


Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
35
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali

Tereyağlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
20 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter