Malzemeler

1 Çay Kaşığı Mısır
1/2 Göbek Salata
1 Dilim Kare Doğranmış Ananas
1/2 Çorba Kaşığı Küp Kesilmiş Dana Jambon
1/2 Çorba Kaşığı Küp Kesilmiş Tavuk Jambon
1 Çorba Kaşığı RendelenmişKırmızı Lahana
1/2 Domates
2 Dilim Salatalık
2 Dilim Havuç
3 Yaprak Roka

Sos Malzemesi

1 Havuç
1 Soğan
1 Çay Kaşığı Tane Karabiber
1 Çay Bardağı Mayonez
1 Çay Kaşığı Toz Karabiber
3 Defne Yaprağı
2 Çorba Kaşığı Turşu Suyu
2 Yaprak Jelatin
1/2 Çorba Kaşığı Sirke
5 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Tuz, Nane

Sosun hazırlanışı

Bir tencereye 5 su bardağı suyu alın. Tuz, nane ve karabiber atın. Dörde bölünmüş soğan ve havucu da ilave edip kaynatın. Kaynayan karışımın içine jelatin ve defne yaprağını ekleyin. Jelatin eriyene kadar kaynatın. Karışımın suyunu süzün ve sertleşene kadar soğumaya bırakın.

Soğuttuğunuz karışımın içersine mayonez, tane karabiber, sirke ve turşu suyunu ekleyin. Hepsini blenderda karıştırarak sosunuzu hazırlayın.

Salatanın hazırlanışı

Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin. Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin.

Hazırlamış olduğunuz salatanın üzerine arzu ettiğiniz miktarda sos ilave ederek servis yapın.