Malzemeler


3 Adet kabak
3 Diş sarımsak
4 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı mayonez
1 Su bardağı iri çekilmiş fındık 2-3 Çorba kaşığı sıvıyağ
4-5 Dal dereotu
Tuz

Hazırlanışı

Kabakları temizleyip rendeleyin.
Teflon tavada sıvıyağını kızdırıp kabakları ilave edin, suyunu çekene dek rengini sarartmadan kısık ateşte ve sürekli karıştırarak kavurun.
Ateşten alıp soğuması için bekletin.
Bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak, mayonez, tuz ve iri çekilmiş fındığı karıştırın.
Kabak iyice soğuyunca yoğurtlu karışımı ekleyip karıştırın.
Servis tabağına alıp dereotu dalları ile süsleyerek servis yapın.

Alıntı