Hint Mutfağının Meşhur Tatlısı Besan Ladoo Tarifi
Besan Ladoo Tarifi
Besan Ladoo Tarifi İçin malzemeler
2.5 bardağı un
100 gram sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz kakule
200 gram pudra şekeri
20 adet badem
25 gram antep fıstığı
Besan Ladoo Nasıl Yapılır?
İlk olarak tavanın içerisine sıvıyağı ekleyin ve hafif kızdırın.
Yağın içerisine toz kakuleyi ekleyin ve kavurun.
Ardından unu da ekleyerek güzelce karıştırın.
Badem ve antep fıstıklarını robotta çektirerek küçük parçalar haline getirin.
Un renk değiştirmeye başladığında ufalanmış badem ve fıstıkları üzerine ekleyin ve karıştırın. Unlu karışımı başka bir kasenin içerisine alın ve ılıyana kadar oda sıcaklığında bekleyin. Ilımaya başladığında pudra şekerini ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız tatlıdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içinde yuvarlayarak servis tabağına dizin. 1 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Üyelik tarihi
20 Kasım 2020
Mesajlar
3.432
Seslenildi
38 Mesaj
Etiketlendi
5 Konu
Besan Ladoo Tarifi
01 Ocak 2022
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
Toprak bunu beğendi.