Mayalanmış süt ürünü. İnek, koyun, manda ya da keçi sütünden yapılan, tadı hafif ekşi koyu kıvamlı ve yarı akışkandır. Yoğurdun ilk kez Anadolu’da ortaya çıktığı sanılmaktadır. Türklerin geleneksel bir yiyeceği olan yoğurt sütün kaynatılması ve ardından soğutulup bir parça yoğurtla mayalanmasıyla elde edilir. Günümüzde yoğurt dünyanın her yerinde bilinen ve tüketilen bir besin hâlini almıştır. Tat ve koku verici maddeler eklenebildiği gibi, taze meyve ve sebzeyle de yenebilir.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Yoğurt
28 Mayıs 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.