Cep Yakmayan Arama Motorları Nelerdir?

İlk akımı Blackle‘ın başlattığı enerji dostu arama motorlarının sayısı artıyor. (Google’ı Tasarruflu Kullanın: Blackle) Bu güne kadar Blackle sayesinde 2 Gigawatt saat enerji tasarrufu sağlandı. Benzer gözde arama motorlarının hepsini topladığımızda, yaklaşık 3 Gigawatt saat enerji tasarrufu yaptığını görüyoruz.

Toplamda 5 Gigawatt saat enerji tasarrufu sağlayan bu arama motorlarının tasarruf ettiği enerjinin boyutu 1.5 milyon konutun enerji ihtiyacını karşılayacak büyüklükte.

En Çok Kullanılan Ve Eneji Tasarufu Sağlayan Arama Motorları

1.Wattogle: Google’un arama motorunu kullanan, siyah üstüne beyaz yazılı tasarımıyla basit bir arama motoru. Bu güne kadar 17 watt saat enerji tasarrufu sağlamış.

2.Jabago: Siyah üstüne beyaz yazılı tasarım kullanan sitenin Wattogle’dan ismi dışında bir farkı yok.

3.Google Black: Google arama motoru kullanan, arama motoru olmanın dışında enerji tasarrufu ile ilgili haberlere de yer veren bir site.

4.Earthle: Siyah üzerine beyaz – gri ve yeşil yazılı tasarımla,daha renkli bir arama motoru. Earthle da Google arama motorunu kullanıyor.

5.Darkoogle: Nispeten daha şık bir arama motoru. Siyah üstüne yeşil-beyaz yazılı ve ana sayfasında tasarruflu bir ampul bulunuyor.

6.Blackle: 2002 den beri en çok enerji tasarrufu yaptıran ve akımın öncüsü. Blackle ile ilgili detaylar için (Google’ı Tasarruflu Kullanın: Blackle) başlıklı habere bakınız.