Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Mehmet
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Nutella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
19 Kasım 2016
Mesajlar
36.461
Seslenildi
2279 Mesaj
Etiketlendi
107 Konu
Ruh Hali
Sekercik

Yıldız Burcunuzun Yöresel Mutfağı Hangisi?

02 Şubat 2019
1


Burcunuzun Yöresel Mutfağı Hangisi?


Herkesin bir damak tadı olduğu gibi her burcun da kendisini ziyafette hissettiği bir sofra kültürü vardır. Kimisi sağlığına önem verip sebze ve yeşillik ağırlıklı beslenmeyi tercih ederken, kimisi gözü gönlü de doysun, sofrasında herkes mükellef şekilde ağırlandığını hissetsin ister. Kimi kültürlerde sofra yalnızca yemek yenilmek üzere kurulurken kimi bölgelerde sohbetin muhabbetin dekoru hatta ağız tadı olarak hep açıktır. Aza kanaat getirip bir çorba ile öğün edildiği de olur, yedi çeşit gelmeden tatlıya geçilmediği de. Sizin burcunuzun en sevdiği yöre neresi ise, hangi tür yemekler size kendinizi mutlu hissettiriyorsa ve misafirlerinize nasıl ikramlarda bulunmayı seviyorsanız sevin sofranız her daim bereketli ve tatlı olsun. Yemeğin de en güzeli illaki afiyetle yeneni…



KOÇ – Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Mutfağından baharatı, çeşit çeşit acıyı eksik etmeyen Koç burçlarının en mutlu olduğu sofralar Güneydoğu Anadolu mutfağına aittir. Coşkulu karakterine de oldukça uygun olan bu yoğun lezzetlere sahip damak tadı için hiç üşenmeden yollara düşebilir, şehir şehir gezebilirler. Gaziantep’te beyran çorbası içip, Mardin’de kaburga dolması yemek, Şanlıurfa’da içli köfteye doyup, Diyarbakır’da burma kadayıfın tadını çıkarmak Koç burcu insanı için muazzam bir gezi planıdır. Evinde de her daim bu cezbedici yemeklerin kokusunu duymak ister. Mutfağında yöresinden gelmiş baharatlar, buzluğunda da özel kesim etleri eksik olmaz. Kâğıt tarhanası da gelir, çekilmemiş sumağı da. Koç burcu ev sahibinin sofrasından fazlasıyla doymadan kalkmanın imkânı yoktur. Tabakların biri gelip biri giderken az ve yarım kavramları geçerliliğini yitirir, tadımlık diye başlananlar kaşıklanır, misafirin daha da gözü sofrada kalmasın diye mutfakta ayrıca yolluğu hazırlanır. Çok yemekten muzdarip olursanız da, yiyen iki adam etmezse de iyi bir adam eder der gönlünüzü almayı unutmazlar.


BOĞA – Doğu Anadolu Bölgesi

Eğer çevrenizde yemek yemeyi hayatının merkezinde tutan insanlar varsa burçlarını sormanıza gerek yok, Boğa burçlarının dünyasına hoş geldiniz. Dostları ile bir araya gelmenin de iş konuşmanın da yeri yemek sofrasıdır Boğalar için. Sofralarında kaç çeşit yemek olursa olsun ağır hamur işleri onların baş tacıdır. Bu yüzden Doğu Anadolu mutfağından vaz geçemezler. Çorbanın bile eriştelisi makbuldür sofralarında, sıcak cevizli kete bayram sevinci gibidir. Sabah kahvaltıda pişi olmadan, mayalı hamur kızarmadan doymazlar. Kadayıf dolması ve Erzincan lokumu en favori tatlılarıdır. Boğa burcu insanına dostluk eli uzatmak isterseniz, bir tepsi hinkal ile kapısını çalmanız işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Kış gelse de kaz tiridi yesek diye bekleyen Boğa burcu insanlarının midelerinden önce gözlerini gönüllerini doyurmayı bilmelisiniz. Gözüne yavan gelen bir sofrada ne yaparsanız yapın doyuramazsınız. Ağırlamayı da bilir, ağırlanmayı da sever…


İKİZLER – Marmara Bölgesi

Yaşasın yemek yemek, sloganını bulan değilse bile diline dolayanlar kesin İkizler burcu insanlarıdır. Onların yemek zevklerini kategorize edebilmek mümkün değildir. Etli de severler, hamur işi de, ağır yemeklerden de vaz geçemezler, mezelerden de. Sevdiği bir yemeği yaparken de yerken de mutluluk dağıtacak başka bir burç yoktur eminiz. Bu yüzden daha çok bir geçiş mutfağı olan, pek çok bölgeden etkilenmiş Marmara bölgesi, farklılık arayan damak tatlarını tatmin etmek için yeterlidir. İnegöl köftesi, sebzeli pirinç pilavı, yahni her daim sofralarında aradıkları yemekler olurken. Deniz ürünlerini en çok tüketen bölgenin de Marmara olduğu unutulmamalıdır. Izgara palamut haftalık menü de keyif günü demekken, soslu midye tava kocaman bir mutluluk sebebidir. Dışarıda yemek yemeye her daim hazır olacak kadar sosyalleşmeye düşkün olsalar da dumanı üstünde bir tepsi köbete için tüm akşamı evde geçirmeye razı olacaklardır. Tatlı için de alternatif tadlara açıktır İkizler insanı, cevizli lokum, peynir helvası, kemal paşa tatlısı ve kestane şekeri müdavimi olduklarıdır.


YENGEÇ – Doğu Karadeniz Bölgesi

Evinden başka yerde doymayan Yengeç burcu, dışarıda ne yerse yesin evindeki lezzetlerle kıyaslayacak ve her seferinde de kendi mutfağını üstün tutacaktır. E haksız da sayılmaz; insanın içini ısıtan mis gibi karalahana çorbasının yerini ne tutabilir. Yanında ister Akçaabat köftesi ister hamsi kuşu olsun sofrada mısır ekmeği ile aşk yaşanacağına emin olabilirsiniz. Aç gelen misafire hızlıca bir sofra kurulacaksa turşu kavurması ya da bol tereyağlı kuymak ziyafet etkisi yaratacaktır. Tabii Doğu Karadeniz lezzetlerini evinden eksik etmeyen Yengeç insanının fındıksız yaşaması düşünülemez, her daim tazesinden kavrulmuşuna mutfağında her çeşidi vardır, bolca tüketir. Ev ahalisinin vaz geçilmezi fındıklı yufka tatlısı ve fındıklı irmik helvası hem hafif hem sağlıklıdır.


ASLAN – Doğu Akdeniz Bölgesi

Et yemekleri ve gösterişli sofralardan hoşlanan Aslan burçları için Adana ve Hatay’da yemek yemek yaşarken cennete düşmek gibidir. Sabahın erken saatlerinde ciğer şiş ile başlayan yemek serüveni, ocak başında muhabbet eşliğinde kebap yeme ritüeli ile devam eder. Masada sumaklı soğan salatasından yeşillik ve turp tabağına, pul biberli ezmeden közlenmiş domates bibere muazzam bir renklilik hâkimdir. Daha hafif bir öğün için fırın lezzetlerine hayır diyemeyenlere de kâğıt kebabı reddedilemez bir alternatiftir. Akşam yemeğinde ev menüsü isteyenler mis gibi analı kızlı veya yüksük çorbası içip üstüne taş kadayıfı ile ağızlarını tatlandırabilirler. Gerçi bölgede mangal da ev menüsüne dâhildir. Sıcak memleketlerde günler uzun geceyi işkembe çorbası içmeden kapatmak olmaz. Gün içinde yenmediyse bir sonraki günün listesine yazılacak, halka tatlı, akşam gezmesine eşlik eden şırdan, ara öğün niyetine de mercimekli köfte atlanmamalı. Yemek için yaşayanlar listesine Aslanları da dâhil etmeyi unutmuyoruz…


BAŞAK – Ege Bölgesi

Hayatındaki her şeyi büyük bir titizlikle yapan, faydasını ve zararını mutlaka ölçüp biçen Başak burçları, elbette ne yediklerine de hassasiyet boyutunda dikkat edeceklerdir. Onlar için damak tadları kadar sağlıkları ve görsellikleri de oldukça önemlidir. Yediğine içtiğine böylesi önem gösteren insanların mutfak tercihi de tahmin edeceğiniz gibi illa ki Ege bölgesidir. Mucize zeytinyağı ile her mevsim bolca bulunan yeşillikler, sağlıklı bir öğün için vaz geçilmezdir. Baklalı enginar, börülce çorbası, labada salatası ve şevketi bostan en sık tüketilen yemeklerdir. Karides ve yengeç gibi denizden gelen hafif alternatifler de Ege sofralarını oldukça zenginleştiriyor. Otlu börek, hamur işinden vaz geçemeyen Başakların hem gözüne hem damak zevkine hitap eden ünü sınırları aşmış bir lezzet. Yalnızca ceviz ve zeytinyağını biraz pul biber ile renklendirip birkaç damla taze limon sıkarak ilaç gibi bir öğün yemek de oldukça mantıklı. Eh tatlımız da ağır olmasın diyorsanız sütlü incir tatlısı tam size göre.


TERAZİ– İç Ege Bölgesi

Tatlı sever Terazi burcu insanları için kaymaklı ekmek kadayıfı, kaymaklı lokum ve haşhaşlı revani bulunmaz nimetlerdir. Ege bölgesinin ve İç Anadolu’nun arasında kalan bambaşka bir mutfaktır İç Ege. Yemyeşil sakin tabiatı yemek kültürüne de sirayet etmiştir. Bölge’nin yemekleri lezzetli ve hafiftir. Ekşi erikli kesme çorbası, göce köftesi ve mercimekli bükme gibi mideyi zorlamayan besleyici yemeklerin yanı sıra bıldırcın kebabı ve kuzu tandırı da oldukça meşhurdur. Beslenme konusunda hassas olan Terazi burçları, öğün atlamayı pek sevmezler, düzenli ve kararında yemeye dikkat ederler. Sabah güne başlarken enerji dolu olmalarının sırrı da belki de kahvaltıda vaz geçemedikleri sucuk ve haşhaşlı bazlamadır. Hem bir öğün hem de alabalık misafir ağırlaması olan etli bulgur pilavı, hem gözü hem gönlü doyurur.


AKREP – Batı Akdeniz Bölgesi

Akrep burcu insanları alıştıkları lezzetleri değiştirmeyi pek sevmezler. Yemeklerinde baharat kullanırlar ancak acı ve çok salçalı yemekler onlara göre değildir. Tarçın, kimyon, karabiber, sıkma nar ekşisi, turunç, fesleğen gibi yemeklere lezzet veren baharatları ve doğal katkıları severler. Aynı zamanda et yemelerinden de vaz geçemeyen Akrepler için bol tavuk etli düğün çorbası, ekşili balık, kaburga dolması, sulu kebap ve çökertme kebabı güzel bir öğünde kaçırılmayacak alternatiflerdir. Antalya ve Muğla sofralarının olmazsa olmazı domatesli pilav, taze börülce ve arapsaçı kavurması da yiyenlerde alışkanlık yapar. Denemeleri için ikna edilirlerse ahtapotlu pilav, tereyağında karides tava gibi deniz ürünlerini de sofralarında görmeniz mümkün olabilir. Bol cevizli ve hafif damat tatlısı ya da ev kaymağı ile ayva tatlısı çok ağır yemeklerden kaçınan Akrep burçları için reddedilmez lezzetlerdir.


YAY – Batı Karadeniz Bölgesi

Yay burçları kimsenin bilmediği, nadir bulunan, mutlaka farklı bir özelliği olan şeylere ilgi duyarlar. Elbette ki bu tarzları yemek zevklerini de etkiler. Nadide lezzetleri bulup ortaya çıkarmak, sofralarında ismini kimselerin bilmediği yemekleri sunmak, sürprizlerini sergilemek onları mutlu eder. Ülkenin yemekleri ile meşhur bölgelerinin arasında pek de adı geçmeyen, sofra özellikleri çok bilinmeyen Batı Karadeniz bölgesi onlar için keşfedilmeyi bekleyen bir hazine gibidir. Karabük’ün mısır çorbası, cevizli keşi, safranlı zerdesi adını duyanların bile tadına bakmadığı yemeklerdir. Zonguldak’ın kızılcık çorbası, yumurtalı zılbıtı, cevizli dolması yemek tarifi kitaplarında bile bulunmaz. Kastamonu’nun kabaklı pilavı, banduması, ekşili pilavı kaç kişinin yolunu değiştirip yerinde tattığı lezzetlerdir… Bölgede heyecanla tadılacak öyle çok lezzet var ki Yay burcu insanlarının uzun süre ilgisini çekeceği aşikâr…


OĞLAK – İç Anadolu Bölgesi

Yaşam alanlarını ve hayatlarını belli bir düzene oturtmayı seven Oğlak burcu insanları yemek tercihlerini de geleneksel mutfaklardan yana kullanırlar. Ülkemizde en geniş coğrafyaya yayılmış ve en bilinen ev yemekleri de İç Anadolu bölgesine aittir. İlk aklımıza gelen elbette mantı, nohutlu yahni, madımak, bamya çorbası, yağlama, fırın kebabı, arabaşı, Ankara tavası, ekşili köfte, gül böreği gibi hemen her mutfakta mutlaka pişen yemekler. Evlerin doğal kokusu sayılabilecek bu lezzetler tam da Oğlak Burçlarının aradığı anne yemekleridir. İrmik helvası ve kalburda hurma tatlısı da evde yapılması oldukça kolay, herkesin iştahını kabartan, bu yüzden de sıkça sofralarında yer bulan tatlılardır.


KOVA – Osmanlı Saray Mutfağı

Entelektüel ve araştırmacı Kova burçları sofralarında da farklı lezzetlere açıktırlar. Yemek yemeyi de yeni bir şeyler öğrenmek için fırsat olarak görmekten keyif alırlar. Her biri emek ve ince çalışma isteyen Osmanlı saray mutfağı bir laboratuvar gibidir ve tam onlara hitap eder. Mesela güveçte pişen ve içine badem, kayısı, üzüm bal, tarçın, limon suyu gibi tat verici pek çok baharat ve yemiş konulan mahmudiye, tam da bu meraklı burcun lezzet tadımı yapacağı türden bir yemektir. Kuzu etinin damla sakızı ile buluşmuş hali akike denemeyenler için muammadır. Vişneli yaprak sarma, ekşili lohusa çorbası, en meşhurlardan kuzu mutancana, adı üstünde hünkârbeğendi ve tatlı olarak da helatiye çoğunluğun bilmediği ancak Kova burcu insanlarının illa ki yapan ustaları bulup denediği lezzetlerdir.


BALIK – Trakya Bölgesi

Keyifli, muhabbeti bol, sohbeti tatlı Balık burçlarının sofraları da gönüllerine göre olur. Sofraya yalnız oturmaktan ve ayaküstü atıştırmaktan pek hoşlanmayan Balıklar, misafirlerine elleriyle pişirdikleri ve severek hizmet edecekleri ortamlar hazırlarlar. Bu samimi sofraların menbaı da elbette Trakya’dır. En güzel ev yapımı rakıları yapmayı bilen, mezelerde ustalığını konuşturan ev sahibi Balığın menüsü de zengindir. Tekirdağ köftesi, Edirne tava ciğeri, papaz yahnisi, hıdrellez pilavı, Elbasan tava, satır et, tenekede tavuk size sunabileceği lezzetlerden bazıları. Peynir helvası, Hayrabolu tatlısı ve badem ezmesi de yemeğin üzerine ağzınızı tatlandıracak en özel lezzetler.

Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Kocaeli.
Mesajlar
4.699
Seslenildi
294 Mesaj
Etiketlendi
37 Konu
Ruh Hali
Asleep
Standart Cevap: Burcunuzun Yöresel Mutfağı Hangisi?
02 Şubat 2019
2
BAŞAK – Ege Bölgesi

Hayatındaki her şeyi büyük bir titizlikle yapan, faydasını ve zararını mutlaka ölçüp biçen Başak burçları, elbette ne yediklerine de hassasiyet boyutunda dikkat edeceklerdir. Onlar için damak tadları kadar sağlıkları ve görsellikleri de oldukça önemlidir. Yediğine içtiğine böylesi önem gösteren insanların mutfak tercihi de tahmin edeceğiniz gibi illa ki Ege bölgesidir. Mucize zeytinyağı ile her mevsim bolca bulunan yeşillikler, sağlıklı bir öğün için vaz geçilmezdir. Baklalı enginar, börülce çorbası, labada salatası ve şevketi bostan en sık tüketilen yemeklerdir. Karides ve yengeç gibi denizden gelen hafif alternatifler de Ege sofralarını oldukça zenginleştiriyor. Otlu börek, hamur işinden vaz geçemeyen Başakların hem gözüne hem damak zevkine hitap eden ünü sınırları aşmış bir lezzet. Yalnızca ceviz ve zeytinyağını biraz pul biber ile renklendirip birkaç damla taze limon sıkarak ilaç gibi bir öğün yemek de oldukça mantıklı. Eh tatlımız da ağır olmasın diyorsanız sütlü incir tatlısı tam size göre.
Nutella bunu beğendi.
Dert etme,dua et..
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj