Tavşan Kavurması
Sevgili avcı dostlar,

işlerimin yoğunluğundan dolayı tarifini vermekte geciktiğim için öncelikle özür dilerim. sonrada elimden geldiği kadar tarif etmeye çalışayım.

Gerekli malzemeler:

1 adet tavşan (avcının elinden )
3 adet patates
2 adet soğan
7-8 adet biber
2 baş sarımsak
1 çay kaşığı sirke
5-6 domates
isteğe göre çeşitli baharatlar
ve tuz



Öncelikle tavşanımızın etini kemiğinden ayırıyoruz. kuşbaşı doğruyoruz. tabi bir taraftan güvecimizin içerisinde yağımız eriyor.





eriyen yağın içerisine etimizi ilave ediyoruz ve suyu çekilmeye başlayana kadar kavuruyoruz.

suyu çekilmeye başladığında isteğimize göre baharatlarımızı ve soymuş olduğumuz sarımsaklarımızı ilave ediyoruz.

bir tatlı kasığı kadar sirkemizi de ilave ettikten sonra küp küp doğranmış patateslerimizi ilave ediyoruz.



etin kalan suyunu patateslerin çekmesi ve hafif pişme kıvamı aldıktan sonra soğan ve biberlerimizi de ilave ediyoruz.



soğan ve biberleri de iyice kavurduktan sonra kabuklarını soyarak hazırladığımız domateslerimizi de ilave ediyoruz.



yeteri kadar tuzunu da attıktan sonra bir süre daha pişirip servise hazır hale getiriyoruz.



afiyet olsun...