Tavşan haşlama


Tavşanı vurduk boğazını açtık ve bir yere baş aşağı astık kan çıksın diye.Bir gece .
Tavşanı yüzdük temizledik attık bolca suya ,Suyuna, bir iki elmayı soyuyoruz kabuklarını suya atıyoruz ki kan iyi çıksın diye .(sirke koyulsa da olur ama et in sirke kokma ihtimali var )

4 –Büyük soğanı ince, ince doğruyoruz butlarını kollarını sırtı ayırdığımız tavşanı tencerede kıyılmış soğanların içine gömüyoruz .ve tencerenin ağzını streç ile iyicene kapatıp buz dolabının alt gözünde 3 gün dinlendiriyoruz .

Tencerenin içine bir fincan sıvı yağ koyup tencereyi hiç su koymadan hafif ateşte ağzı kapalı olarak soğanlar su oluncaya kadar susuz kaynatıyoruz , etler piştiğinde etleri musluk altında üzerindeki soğanları yıkayıp atıyoruz .(artan soğanlar köpeğe papara olur )

Etleri kemiklerden ayırıyor küçük parçalar haline getiriyoruz ..
Tereyağı ile hafif kavuruyoruz .

2-3 kereviz
2-3 patates
2 kırmızı etli biber
2 çarliston biber
300gr arpacık soğanı
2 havuç
3-4 sarımsak
Çiğden sebzeleri et ile karıştırıp sebzelerin üzerini bir parmak geçinceye kadar suyunu koyuyoruz .
Kaynamaya başlayınca kereviz yapraklarını daha sonra ya bırakıp baharatını tuzunu atıyoruz

Bir çay kaşığı kara biber
Tuz
Kekik
Nane
Çeyrek paket tere yağı
Kereviz yaprakları

Patatesi kerevizi küp şeklinde doğradık küçük kalan parçaları daha da küçültüyoruz ki kaynarken erisin suyu koyulaştırsın veya suya istenirse pirinç unu da ilave edilir se su koyulaşır, olsa da olur olmasa da olur ..isteyen domates salça da koya bilir ama yemek ağır laşıyor .

Bu bildiğimiz kuzu gerdan haşlamasının aşağı yukarı aynısı sadece tavşan etinin marin edilmesi olayı var gerisi gerdan haşlama dan farklı değil .

İsteyen maydanoz saplarını da doğrayıp içine ata bilir.
Kereviz sevenler için hele çocuklar için gerçekten çok lezzetli ve çok vitaminli bir yemek .

AFİYET OLSUN